bed-breakfast-logo5

De Omgeving

De Kaapse streek rondom Somerset West is een van de uitzonderlijke en meest gevarieerde gebieden in de wereld!!! Middellandse zee klimaat., prachtige zomers met minimale regen. Een frisse zeewind zorgt ervoor dat hete zomerdagen boven de 30 graden aangenaam zijn.

Zelfs op zonnige winterdagen stijgt de temperatuur tot boven de 20 graden. De regio is malaria vrij. Het hele jaar door laat de natuur zich zien in een overvloed van kleur en perfectie. De Kaapse Wijnroutes,

gedomineerd door zwartblauwe bergen, zijn het hele jaar door ontzettend populair. Grote landgoederen op korte afstand van KaapsePracht liggen in de gebieden van Somerset West, Stellenbosch, Paarl en Franschhoek. De wijnstreken bieden prima mogelijkheden voor wijn liefhebbers om de edele jaargangen te proeven en te kopen, om de Kaaps-Hollandse herenhuizen te bezoeken en in de geschiedenis van het land te duiken. Speciaal in de maanden September en Oktober lijkt het wel of de voorjaars bloemen exploderen in een vuurwerk van kleur.

Er zijn veel botanische tuinen, natuurreservaten met honderden verschillende Erica en Protea. Grote en kleine nationale parken en overweldigende bergen zoals de Tafelberg met zij tafelkleed wolkendek of de 12 Apostelen en de Cedarberg. Gedurende de maanden Augustus tot en met Oktober is de kust streek rond de Kaap het thuis van de walvissen. Op verschillende plaatsen is het mogelijk om, van heel dichtbij, de moeders met hun nieuw geboren baby's te bekijken. Vanuit de KaapsePracht is dit allemaal makkelijk bereikbaar, niet alleen de Westkust of Kaap Aghulas ( de meest zuidelijke punt van Zuid Afrika waar de Indische en Atlantische oceaan bij elkaar komen ) maar ook de Tuin route of de R62 route ( de Zuid Afrikaanse Route 66 ) een safari op zoek naar de big 5 ( olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard ) en vele, vele andere interessante excursies en tochten die georganiseerd kunnen worden door ITC travel.

kaapsepract-4-star-bed-breakfast-youtube kaapsepract-4-star-bed-breakfast-facebook 4-star-grading Eco-Friendly

Tel: +27 (0) 21 851 0347  E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FacebookTwitterLinkedinPinterest